Soffan är klar

Nu är soffan färdigklädd, kantbanden på plats och armstöd och rygg ihop monterade igen. Den blev väldigt fin och passar superbra inne i stora salen! Mamma har även sytt två kuddfodral i samma tyg som soffan, mest troligt kommer det även ett par tre kuddar till i någon annan färg så småningom.
 
Vill även passa på att tacka min faster som sponsrade oss med inköpet av soffan - stort tack Kerstin :)
 
Visst blev soffan fin!!.

Jobb utomhus

I helgen blev det arbete utomhus eftersom vädret var så himla bra - riktig sommarvärme hade vi! 
 
Mamma och Janne tog sig ann förrådet som var fullt av virke och "bra att ha saker". Dom fyllde ett släp med plankor som fick bli ved och ett annat släp med saker som skulle till återvinningen. På bilderna nedan är släpvagnarna redan fyllda så ni kan ju ana hur det såg ut innan dom började.
 
Det är fortfarande en massa bråte kvar så det blir nog ytterligare någon sväng till återvinningen skulle jag tro :)
Mamma och Janne var även gulliga och kapade upp all blivande ved till mer hanterbar storlek. Vedlådorna inne i skolan fylldes till bredden och resterande staplades tillsvidare på dansbanan i väntan på att förrådet blir klart.
Rikard har gjort klart de sista jobbet på hängrännorna och stuprören samt tätat fasaden så inga nya fåglar flyger in på övervåningen. Vi hann även med att riva lilla altanen utanför köket och lärarinnans rum för att bättre kunna komma åt grunden som måste tätas. Vi vill ju inte att någon ny grävling flyttar in :)
Vi har även hunnit med att få besök både av Rikards föräldrar på lördagen samt min moster och morbror på söndagen. De är alltid kul när folk vill komma och spana in projeket och dricka en kopp kaffe!
 
Invändigt har jag packat ihop böckerna som ska sparas och burit ner saker från övervåningen till lärarinnans rum. Skulle vilja ha övervånningen och stora salen helt tom innan vintern så det går att damsuga och städa bort allt spån vi rivit ut när vi röjde på vinden. Det är fortfarande en del saker kvar som ska köras bort men vi rymde inte mer saker på släpvagnarna denna gång.
 
Dagens insats tillsammans med mamma var att åka och tömma släpvagnarna på Klockarbäcken - snart kommer nog personalen att börja känna igen oss. Tur att det finns flera återvinningscentraler i stan så vi kan variera oss ;)

Rensning på vinden

Vi började gårdagen med att tömma släpet på skräp som jag lastade i helgen och därefter fortsatte jag och mamma vårt arbete med att rensa på vinden i skolan. Det är ett skitigt och framförallt svettigt arbete att springa upp och ner för trappan bärandes på diverse bråte. 
 
De mesta som slängdes var gammalt byggmaterial som sparats under alla reparationer som huset gått igenom. Känns så jäkla skönt att bli av med grejerna och veta att det nu är tomt på vinden!
 
På bilderna nedan har vi dragit fram allt som fanns bakom massonitskivorna i allrummet och försökt sortera upp det som är brännbart, metall, trä osv.
Hittade även ett gammalt kors från tiden när skolan var missionshus :)
Det som nu finns kvar på vinden är fem säckar med sågspån, några gamla skolbänkar, en dörr med karm och två gamla fönster som kanske går att återanvända någonstans.
Dom fina fönstren som är i behov av lite fönsterputs ;)
Vi har sparat gamla lister och dörrfoder och något som vi tror kanske har varit underreden till väggfasta bänkar ute på farstun..?
Har även sparat några "fynd" som vi hittat i sågspånet. Gamla konsoler av något slag och en hängare till en oljelampa.
Tre lampkupor i plåt, gångjärn och lås till dörrar. Ett skåp från ett badrum och en bladformad sak i gjutjärn som kanske har suttit på en kakelugn (?).
En gammal diskho i gjutjärn med emaljerad blå utsida - jätte fin :)
Diverse krokar och konsoler från hyllplan, gammal lysknapp, glasflaska och träringar för att hänga upp gardiner.
Fina små kryddburkar i plåt.
Korset och skivor med gamla tapeter.
Lille Oskar sov snällt undertiden vi röjde på vindan och lastade släpet - tur att han är sammarbetsvillig av sig :) När det blev dags att köra andra lasset till Starbergets återvinningscentral fick han dock åka tillbaka till stugan med mamma. Istället fick jag med mig min snälla lillebror som hjälp vid avlastning. Återigen är jag väldigt tacksam över att ha en familj som hjälper till :)