Jobb utomhus

I helgen blev det arbete utomhus eftersom vädret var så himla bra - riktig sommarvärme hade vi! 
 
Mamma och Janne tog sig ann förrådet som var fullt av virke och "bra att ha saker". Dom fyllde ett släp med plankor som fick bli ved och ett annat släp med saker som skulle till återvinningen. På bilderna nedan är släpvagnarna redan fyllda så ni kan ju ana hur det såg ut innan dom började.
 
Det är fortfarande en massa bråte kvar så det blir nog ytterligare någon sväng till återvinningen skulle jag tro :)
Mamma och Janne var även gulliga och kapade upp all blivande ved till mer hanterbar storlek. Vedlådorna inne i skolan fylldes till bredden och resterande staplades tillsvidare på dansbanan i väntan på att förrådet blir klart.
Rikard har gjort klart de sista jobbet på hängrännorna och stuprören samt tätat fasaden så inga nya fåglar flyger in på övervåningen. Vi hann även med att riva lilla altanen utanför köket och lärarinnans rum för att bättre kunna komma åt grunden som måste tätas. Vi vill ju inte att någon ny grävling flyttar in :)
Vi har även hunnit med att få besök både av Rikards föräldrar på lördagen samt min moster och morbror på söndagen. De är alltid kul när folk vill komma och spana in projeket och dricka en kopp kaffe!
 
Invändigt har jag packat ihop böckerna som ska sparas och burit ner saker från övervåningen till lärarinnans rum. Skulle vilja ha övervånningen och stora salen helt tom innan vintern så det går att damsuga och städa bort allt spån vi rivit ut när vi röjde på vinden. Det är fortfarande en del saker kvar som ska köras bort men vi rymde inte mer saker på släpvagnarna denna gång.
 
Dagens insats tillsammans med mamma var att åka och tömma släpvagnarna på Klockarbäcken - snart kommer nog personalen att börja känna igen oss. Tur att det finns flera återvinningscentraler i stan så vi kan variera oss ;)

Kommentarer:

1 Karin:

Oj vilket megajobb ni hunnit med! Bäst att ni nu snarast hittar en plats för hängmattan - vila måste man också hinna! :)

Svar: Jo vi har faktiskt hunnit mycket mer än vad vi planerat - men de är så himla roligt :) Ska absolut hänga upp hängmattan, men det kanske inte blir förrän till våren. Tills dess får vi vila och slappa i soffan :)
Maria Hamre

Kommentera här: