Rensning på vinden

Vi började gårdagen med att tömma släpet på skräp som jag lastade i helgen och därefter fortsatte jag och mamma vårt arbete med att rensa på vinden i skolan. Det är ett skitigt och framförallt svettigt arbete att springa upp och ner för trappan bärandes på diverse bråte. 
 
De mesta som slängdes var gammalt byggmaterial som sparats under alla reparationer som huset gått igenom. Känns så jäkla skönt att bli av med grejerna och veta att det nu är tomt på vinden!
 
På bilderna nedan har vi dragit fram allt som fanns bakom massonitskivorna i allrummet och försökt sortera upp det som är brännbart, metall, trä osv.
Hittade även ett gammalt kors från tiden när skolan var missionshus :)
Det som nu finns kvar på vinden är fem säckar med sågspån, några gamla skolbänkar, en dörr med karm och två gamla fönster som kanske går att återanvända någonstans.
Dom fina fönstren som är i behov av lite fönsterputs ;)
Vi har sparat gamla lister och dörrfoder och något som vi tror kanske har varit underreden till väggfasta bänkar ute på farstun..?
Har även sparat några "fynd" som vi hittat i sågspånet. Gamla konsoler av något slag och en hängare till en oljelampa.
Tre lampkupor i plåt, gångjärn och lås till dörrar. Ett skåp från ett badrum och en bladformad sak i gjutjärn som kanske har suttit på en kakelugn (?).
En gammal diskho i gjutjärn med emaljerad blå utsida - jätte fin :)
Diverse krokar och konsoler från hyllplan, gammal lysknapp, glasflaska och träringar för att hänga upp gardiner.
Fina små kryddburkar i plåt.
Korset och skivor med gamla tapeter.
Lille Oskar sov snällt undertiden vi röjde på vindan och lastade släpet - tur att han är sammarbetsvillig av sig :) När det blev dags att köra andra lasset till Starbergets återvinningscentral fick han dock åka tillbaka till stugan med mamma. Istället fick jag med mig min snälla lillebror som hjälp vid avlastning. Återigen är jag väldigt tacksam över att ha en familj som hjälper till :)

Kommentera här: