Granrisbock

På julmarknaden på Gammlia förra helgen såg jag att det såldes gransrisbockar och jag blev lite sugen på att prova att göra en egen bock. Tror att dom skulle passa bra utanför entren till skolan tillsammans med mina granbollar. Jag vet inte om jag kommer hinna göra en bock i år men det kanske kan bli nästa års adventspyssel :)
 
Efter att ha surfat runt på några sidor hittade jag en bra beskrivning på en väldigt fin bock som Karolina gjort för något år sedan.
 
OBS! Både texten och bilderna nedan är lånade från Karolinas blogg itsahouse.blogspot.se 
Hela originalinlägget kan ni läsa HÄR. 
"Naken och ihopsnickrad av det spillvirke vi hade liggande hemma såg den lilla bocken inte mycket ut för världen. Blir du trots detta ändå sugen på att snickra ihop en bock så är detta vad du behöver;
 
spillvirke (jag använde 120x22mm, 70x40mm och 140x40mm)
plywood
kap- och gersåg
skruv
skruvdragare
sticksåg
borr
granris 
grön bindtråd
 
Den 70cm långa kroppen gersågade jag för att få till rätt lutning på hals och svans och sedan skruvade jag fast en 40cm lång bit fasadplanka till hals. 
Huvudet blev 25cm långt, hornen sågade jag ut av plywood och för att få dem att luta utåt skruvade jag fast dem på kilar (som blev över när jag gersågade benen). 
Även benen (också de 70cm långa) gerade jag för att få till en bra lutning. Några tips på vägen är att förborra innan du skruvar på delar som riskerar att spricka och att klippa bort alla styva grenar från granriset innan du börjar klä bocken."
Visst blev Karolinas bock fin?! Mycket större och ståtligare än många andra. Tror att gästerna skulle känna sig lite extra välkommna om dom möttes av en grön bock på bron :) 

Kommentarer:

1 Cattis:

Nu har du hittat en av mina favorit bloggar. Ser fram emot alla goda recept o tack än en gång för en jättemysig första advent :-)

Svar: Ja its a house är en bra blogg, fina och inspirerande bilder o texter. Tyvärr har det inte varit så mycket uppdatering senaste tiden, men de kanske kommer :)
Anno 1901

Kommentera här: