Kakfat i jultema - DIY

I somras beställde jag tre stycken stommar till kakfat från makeandcreate.se Jag har länge letat efter dom rätta tallrikarna för att bygga mitt kakfat av men inte hittat några som kändes speciellt roliga. Kom sedan på att man faktiskt inte behöver ha ett kakfat utav vanliga tallrikar utan lika gärna kunde göra ett i jultema.
 
Tallrikarna nedan har jag hittat på loppis och Röda Korset. Den största blå är märkeslös, den mellersta är märkt med AE och är en jultallrik från 1972 efter målning av Jenny Nyström. Den översta tallriken är märkt med Hackefors jultallrik 1976.
 
Det finns en uppsjö av diverse jultallrikar till låga priser på secondhandbutikerna så det var relativt lätt att hitta några som jag tyckte var fina. Däremot var det svårare att hitta olika storlekar på tallrikarna för att få till nivåerna. 
 
Jag har betalat mellan 20-30 kr/st för tallrikarna och stommen kostade 89 kr. Totalt kostade fatet alltså kring 160 kr - billigt och bra pyssel :)
 
Det var faktiskt betydligt enklare att borra i porslinet än vad jag först trodde, jag använde en kakelborr av stål och ingen av tallrikarna gick sönder. Upplevde att det gick snabbare att borra sig igenom den nedersta fatet än dom två övre. Tiden för borrningen kan kanske bero på vilken kvalite det är på porslinet.
 
Jag känner mig nöjd över mitt lilla DIY-projekt och tror att fatet kommer att passa väldigt bra till vårt kommande adventsfika! 

Kommentarer:

1 Desiree:

Inte dumt detta inte! Önskar att jag själv hade lite tålamod med pyssel!

Svar: Det var mycket lättare än vad jag först trodde! Det är värt att testa själv :)
Anno 1901

Kommentera här: