Önskelista

Jag och Rikard tänkte börja skriva en lista över saker vi skulle vilja göra i skolan. För att inte känna oss allt för stressad över allt vi borde göra så har vi bestämt att det ska vara en "önskelista" istället för en "att göra lista".
 
Projektet Gammskolan ska vara roligt och inte kännas som ett måste!
 
VÅRAN ÖNSKELISTA 
* Lägga in golv i förrådet
* Röja sly i skogen runt tomten
* Riva dansbanan
* Byta hängränna på baksidan och sätta in fler stuprör
* Montera in kaminer i lärarinnans sovrum och det gamla köket
* Ny armatur utomhus. Både på huset, gården och eventuellt längst med vägen upp
* Gräva bredband!! (ett måste för Rikard :) )
* Vatten och avlopp
* Trekammarbrunn
* Centraldammsugare
 
Listan kommer garanterat att uppdateras och ändras under projektets gång.

Smått och gott

Har glömt att visa några av sakerna som jag köpt till skolan på senaste tiden.
 
För några veckor sedan var jag och mamma på en liten shoppingrunda kring Vännäs och hittade en del smått och gott. På Bothnia Antik köpte jag en jättefin uggla och en ljusstake i glas. Dom har även en internetshop där man kan handla om man vill, www.antikomodern.se 
 
På Tur och retur i Vännäs blev det en liten vas och på loppisen i Spöland köpte jag fyra ölglas. Är mycket nöjd med mina fynd!
Tidigare i veckan blev det en sväng ner på stan och då köpte jag fyra stickade "rumpvärmare" i naturfärg som jag tänkt lägga på kyrkbänkarna i skolan. Dom är tillverkade av Röda Korsets "Torsdagsgrupp" och kostade 30 kr/st.
Jag hittade även en fin lyckta på Victoria Home (i gamla Barnenshus på Mariedal).
En annan sak jag glömt visa är den fina fotskrapan som jag och Rikard fick i present av mamma och Janne den dag vi skrev på köpekontraktet för skolan. Skrapan är i gjutjärn och kommer från Gysinge. 
 

Dagens fynd

Jag och Oskar var på shoppingrunda tidigare idag och hittade två söta stolar på Returcentrum i Vännäsby.

Jag har en ide om att jag vill ha olika typer av trästolar runt köksbordet. För att det inte ska bli allt för brokigt kan man kanske måla stolarna i enhetlig färg och klä sitsarna i samma tyg. Har sett något liknande i en inredningstidning, kan försöka leta fram reportaget så ni får se hur jag tänker :)

Har redan flera stolar i skolan men ingen av dom är det jag egentligen vill ha men dom här två är jag riktigt nöjd med. Så söta!