Härliga höstdagar

Lördag och söndag förra veckan blev det återigen arbete i gammskolan. Det var superhärligt höstväder i Stärkesmark och jag, Oskar och Rikard var ute på gården hela helgen och fixade inför vintern.
I två dagar eldade vi den stora brasan med sura, gammla stubbar, ris och pinnar. I botten av elden hade vi en stor hög med spåncoch diverse vedspill som mamma och Janne krattat ut från förrådet. Hela brasan var rätt sur och det var svårt att få någon större fart på elden men till slut så var högen borta.
Vi gick även igenom dom saker som är sparade i förrådet och Rikard proveldade det lilla plåtskåpet/fotogenelementet. Golvet i förrådet är, trots mamma och Jannes insats, fortfarande fyllt av över 100 års spill från ved så det måste troligtvis grävas ut innan vi kan fylla på med nytt material och göra ett mer bestående golv, men tillsvidare får det vara som det är - nu går det ju ialla fall att gå in där :)
När vi köpte gammskolan hade vi tre punkter som vi absolut ville hinna med innan vintern (rensa och laga hängrännorna, slita ut plastmattorna i hallen och köket och täta grunden) och denna helg bockade Rikard av sista punkten - grunden. Efter lite pusslande med stenar i olika storlekar är nu grunden hyfsat tät och förhoppningsvis slipper vi hyresgäster som herr och fru grävling i vinter.
 
Lunchen serverades ute i "thai kojan" som står på gården. Det blev grillade baconburgare till tillsammans med mamma och Janne - tänk att allt smakar 1000 gånger så gott när man äter utomhus!!  
 
Även insidan av skolan fick lite kärlek. På söndagen tog sig mamma ann nedervåningen med dammsugaren och jag var en trappa upp. Det blev riktigt fint och när vi fick bort sågspånet, fjädrar och björklöv så kändes huset riktigt nystädat ut.
Både jag och Rikard har varit väldigt nyfikna på vad som finns bakom sneväggarna längst fram i stora salen och nu kunde vi inte hålla oss längre. Rikard tog fram sticksågen och gjorde ett litet kikhål i väggen... 
Tyvärr var det ingen större sensation då det ända vi hittade var lite isolering och ytterligare en vägg. Vi valde därför att avsluta tjuvkikandet tills dess att vi kan riva ner hela tretex väggen och få en bättre överblick på vad det är vi eventuellt ska såga sönder.
Förutom allt jobb så hann vi även med att vara lite sociala. På lördagen tittade pappa förbi en sväng när han var på väg hem från älgjakten och på söndagen fick vi finbesök utav Jörgen och Fia. Det känns kul när folk vill komma förbi och titta på vårat vackra hus!
 
Jag vet inte hur många fler arbetspass vi kommer att hinna med i skolan innan vintern kommer men jag är riktigt nöjd med allt vi har gjort fram tills nu. Tack vara att vi har rensat alla utrymmen (förrådet, vinden, under farstukvisten m.m) så känns det som om vi till våren kan börja ta tag i själva huset på riktigt. Jag längtar redan!! 

Kommentarer:

1 Cattis:

Vad duktiga ni har varit. Ser fram emot första advent :-)

Svar: Visst har vi :) Jag längtar också till första advent - tror att det kan bli riktigt mysigt i gammskolan med massor av ljus, adventsstjärnor, glögg och värmen från den stora kaminen!
Anno 1901

Kommentera här: