Hänt sedan sist

Påskhelgen har spenderats i Stärkesmark och mellan allt påskgodis och middagar med familjen så har vi faktiskt hunnit med någon timmes jobb i också.
 
Rikard har bland annat tagit hål i två väggar, bara för att se vad som finns där bakom :) Första hålet blev i väggen under trappen i hallen. Utrymmet bakom kommer passa utmärkt som en skrubb där man bl.a kan gömma undan t.ex centraldammsugare m.m.
Hundra år gammalt damm...
 
Andra hålet gjordes i ena väggen uppe på "scenen" i stora salen. Vi har tjuvkikat lite tidigare (därav det lilla hålet) men stannat upp när vi stötte på vägg nr två. 
Bakom väggen fanns isolering och ytterligare en vägg.
 
Förra ägaren har troligtvis också varit nyfiken på vad som fanns i hörnet för bakom första väggen hittade vi ett hål övertäckt av massonitskiva.
När man tittar in i hålet ser man till höger skolans gamla ytterpanel samt rakt fram hälften av det dolda fönstret.
Rikard river ner skivan som täcker fönsterrutan.
Varde ljus!
Och så här ser det numera ut från utsidan - betydligt bättre med bara svart än den blå skivan.
 
Tittar men ner genom hålet så är det rättdjupt. Både jag och Rikard började genast fantisera om att man skulle kunna bygga ett skafferi man kan gå in i (i något av hörnen vid scenen) samt göra en lucka i golvet ner till en "jordkällare".
  
Förutom att göra hål innomhus har vi även städat bort resterna från adventsfirandet (eljustakar stjärnor m.m) och börjat kratta runt huset.
Fina fotskrapan är utlagd!
 
Förra helgen påbörjade vi även rivningen av dansbanan. Dansbanan är byggd av gamla lastpallar och nu har dom tyvärr börjat murkna vilket gör att vi vill plocka bort den innan någon trampar igenom en bräda och gör illa sig.
Delar av rivmaterialet från dansbanan har vi lagt på hög - blir perfekt som majbrasa! Resterande kommer vi att köra bort så småningom.
Brasan tänds i kväll undertiden vi äter middag i thai-kojan. Blir en annorlunda men förhoppningsvis mysig valborg! 

Glad Påsk!