Hemma i "stan"

Även hemma i Brännland händer det saker! Vi har (efter många om och men) äntligen tagit oss i kragen och börjat med övervåningen.
 
Här kommer några "före bilder" på hur det såg ut innan vi börjar rivning och renovering. 
 
Blivande allrum
Planen är att byta innertak och göra full takhöjd på denna del. Tanken är att det ska bli ett allrum för barnen med soffa/tv/spel m.m
Tyvärr är det eldningsförbud i denna kamin men den får stå kvar i väntan på en modernare variant.
 
Hallen
Dörren till höger leder in till badrum/bastu. Den till vänster kommer gå till ett blivande förråd/klädkammare och den rakt fram blir så småningom Ludvigs och Junis rum.
Del av det som ska bli förråd/klädkammare.
 
Barnens rum
Del av det som ska bli Ludvigs rum.
Del av det som ska bli Junis rum.
Tanken här är att byta ut balkongdörrarna och sätta upp en vägg i mitten för att dela av och få två sovrum.
Garderob och vägg som ska rivas för att sedan bygga ny vägg några meter längre in för att barnen ska få ungefär lika stora rum.
 
Badrum och bastu
 
Fasaden utvändigt idag
 
Arbetet påbörjat 
Heltäckning-, plastmatta och klickgolvet är borta. 
Väggen mellan Ludvig och Junis blivande rum är riven.
Innertaket är grundmålat...
...och när jag målar så använder jag hela kroppen :D
När vi packade ihop alla saker på övervåningen hittade Rikard ett gammalt klistermärke som vi tillfälligt satt upp på väggen - är det sant? :)

Jag har fått en ide...

För någon vecka såg jag av en slump en bild på en cool lampa där man använt en grammofontrat som skärm. När jag såg bilden kom jag att tänka på att vi faktiskt har en gammal grammofontratt liggandes på vinden i skolan. Om ni klickar på länkarna kommer ni till sidan med färdiga lampor att köpa, stor grammofonlampa och liten grammofonlampa.
 
Jag hämtade hem tratten för någon dag sedan och även om den är lite rostig på utsidan är den väldigt vackert dekorerad på insidan. Man kan svagt ana vilka färger den en gång i tiden har haft.
Tror ni inte att den skulle vara otroligt cool som lampa, kanske över ett köksbord, i gammskolan? Tratten är dessutom rätt stor, ca 65 cm i diameter och ca 65-70 cm hög.
 
Jag vill ha en sladd i tyg och en stor glödlampa som man kan ana inanför skärmen när lampan hänger. Insidan vill jag låta vara orörd men utsidan funderar jag på ska göra med - ska jag låta den vara rostig eller ska jag ge mig på och försöka måla den? Vad tycker ni?

I mitten av augusti

De senaste två helgerna har vi varit i skolan och arbetat på gårdsplan. Vi hade fått lånat med oss Rikards pappas lilla grävare för att kunna fixa till utanför kortsidan av skolan där det tidigare varit en altan av lastpallar. Om ni inte kommer ihåg hur det såg ut hittar ni bilder genom att klicka här.
 
Marken var väldigt ojämn med en nivåskillnad på närmare 0,5 m, det blev betydligt bättre efter att Rikard styrt ut sanden. Nu måste vi bara fylla på med lite matjord och gräsfrön så vi får ny gräsmatta. Rabatten är delvis inhyrd i mammas trädgårdsland i väntan på att vi ska bestämma oss vart blommorna ska få bo framöver. 
Oskar och pappa gräver
Det grävdes även lite på baksidan av skolan där marken börjat komma allt för nära fasaden.
 
Nästa projekt för grävaren var att ta bort jord och sand kring lilla förrådet. På ena kortsidan står huset uppställt på stenar och på andra sidan samt framsidan är fasaden i princip under marken.
Ludvig hjälper till att gräva
 
Undertiden grabbarna grävde målade jag och Juni framsidan och en av kortsidorna på förrådet.  
Måste bara säga att jag älskar slamfärg ♥ Inte speciellt mycket förarbete krävs, färgen är lättarbetad och snyggt blir det dessutom! Finns det några nackdelar med slamfärg? ;)
Tyvärr tog färgen slut innan vi hann bli klara men visst blir det skillnad på kåken när plankorna får ny färg?!
Jag och Rikard fortsatte måla förrådet nu i helgen som var men även denna gång tog färgen slut - det gamla träet suger betydligt mer färg än vad vi räknat med. Det som återstår är några få brädor på ena kortsidan och och baksidan ska målas. Snart färdiga - om man inte räknar med dörrarna som behöver ny färg och de nya vindskivorna som ska på plats så klart :)
Nedersta delen av plankorna på förrådet bör egentligen bytas ut men det får vi ta längre fram, tillsvidare hoppas vi att den nya färgen samt att förrådet inte längre täcks av jord förlänger livstiden något.