I mitten av augusti

De senaste två helgerna har vi varit i skolan och arbetat på gårdsplan. Vi hade fått lånat med oss Rikards pappas lilla grävare för att kunna fixa till utanför kortsidan av skolan där det tidigare varit en altan av lastpallar. Om ni inte kommer ihåg hur det såg ut hittar ni bilder genom att klicka här.
 
Marken var väldigt ojämn med en nivåskillnad på närmare 0,5 m, det blev betydligt bättre efter att Rikard styrt ut sanden. Nu måste vi bara fylla på med lite matjord och gräsfrön så vi får ny gräsmatta. Rabatten är delvis inhyrd i mammas trädgårdsland i väntan på att vi ska bestämma oss vart blommorna ska få bo framöver. 
Oskar och pappa gräver
Det grävdes även lite på baksidan av skolan där marken börjat komma allt för nära fasaden.
 
Nästa projekt för grävaren var att ta bort jord och sand kring lilla förrådet. På ena kortsidan står huset uppställt på stenar och på andra sidan samt framsidan är fasaden i princip under marken.
Ludvig hjälper till att gräva
 
Undertiden grabbarna grävde målade jag och Juni framsidan och en av kortsidorna på förrådet.  
Måste bara säga att jag älskar slamfärg ♥ Inte speciellt mycket förarbete krävs, färgen är lättarbetad och snyggt blir det dessutom! Finns det några nackdelar med slamfärg? ;)
Tyvärr tog färgen slut innan vi hann bli klara men visst blir det skillnad på kåken när plankorna får ny färg?!
Jag och Rikard fortsatte måla förrådet nu i helgen som var men även denna gång tog färgen slut - det gamla träet suger betydligt mer färg än vad vi räknat med. Det som återstår är några få brädor på ena kortsidan och och baksidan ska målas. Snart färdiga - om man inte räknar med dörrarna som behöver ny färg och de nya vindskivorna som ska på plats så klart :)
Nedersta delen av plankorna på förrådet bör egentligen bytas ut men det får vi ta längre fram, tillsvidare hoppas vi att den nya färgen samt att förrådet inte längre täcks av jord förlänger livstiden något.

Kommentera här: