Inspiration - Badrum

Pärlspontade eller kaklade väggar? Nytt och hypermodernt eller gammal lantlig stil? Sitter och googlar badrumsbilder för att få inspiration och komma igång med tankarna kring hur vi vill att badrummet ska se ut i Gammskolan. Det är förmodligen ett tag bort innan ett badrum kommer att inredas men det skadar inte att titta runt lite och sätta fart på tankarna.
 
Jag har hittat ett bord till tvättfatet som jag gillade. Vet dock inte om jag vill ha mässingfärgade ben, kanske snarare svarta, men själva konstruktionen var enkel och snygg och marmorskivan gillade jag!
 
Tyckte även att kranen ovanför handfatet var läcker.
 
Fint badrum från Ballingslöv. Pärlspontade väggar och badkar med tassar kanske är ett måste i Gammskolan - i alla fall om man vill försöka återskapa en någorlunda stil från när huset byggdes :) 
 
Denna bild tycker jag även påminner lite om ett omklädningsrum (vilket kanske kan passa) i och med den långa bänken och krokarna till handdukarna/morgonrockarna. Tror dock inte att jag vill ha ett trägolv som detta.
Detta golv gillade jag, rutigt i lite ljusare färger. Även denna bild är från badrummsdrömmar.se
 
Det var även fint att utsidan av badkaret matchade golvet och översta delen av väggen.
En dröm vore att få ett badkar i gammal stil, typ något av varianterna nedan. Väldigt snygga men tyvärr inte så billiga...
 
Sidan gamlamejeriet.com hade väldigt mycket fint för hela huset - kommer nog att surfa in dit fler gånger.

Kommentarer:

1 Jenny:

Vet inte vad det är med badrum men något speciellt är det. Det har alltid varit det rum jag gillat mest att klura och fundera på smarta och fina lösningar till. Vet inte hur många olika skisser jag gjort genom åren. Av någon outgrundlig anledning har det nog blivit färre nu sedan vi skaffade hus, men det kanske är för att det är så mycket annat att göra som upptar min tid och mina tankar. Hur som helst, många vina bilder var det. Gillar precis som du kranen och det rutiga golvet. Härliga detaljer som kan lyfta hela rummet :)

Svar: Det är väldigt spännande med badrum! Idag finns ingen toa (eller för den delen vatten eller avlopp) i Gammskolan utan det är utedass som gäller och vi kommer därför att vara tvungen att skapa ett utrymme för bad/toa. Vilket kanske inte är en nackdel :)
Som vi tänker just nu så blir det nog förrådet som ska bli nya badrummet men tyvärr är det utrymmet inte speciellt stort. Vi kommer nog måsta flytta en vägg en meter för att få plats med bad eller dusch, toa och även tvättmaskin. Det är mycket som ska samsas på liten yta så det gäller nog att vi tänker efter både en och två gånger innan vi drar igång :)
Anno 1901

Kommentera här: