Frisk luft

Jag och Oskar har fått en släng av magsjuka i slutet av förra veckan - vidrigt värre!! Jag var på benen redan dagen efter insjuknandet men lilleman är fortfarande inte riktigt bra. Övriga familjen har (peppar, peppar) klarat sig denna gång.

Vi har isolerat oss från omvärlden hemma i Brännland några dagar men igår kväll fick de va nog, vi behövde få frisk luft och se något annat en stund och för att inte riskera att smitta någon tog vi bilen ut till ödemarken - eller som de egentligen heter - Stärkesmark :)

Vi eldade och tittade snön som föll från himlen och även fast vi bara var där en timme så var det skönt att få ett miljöombyte, de behövdes!
Den lilla pudersnön som kommit ser nästan ut som badskum på denna bild :)

Bricka

Invigning av gårdagens fynd till frukosten i morse. Det är en likadan bricka som jag köpte i höstas fast några storlekar mindre. Brickan har några mindre skavanker men för 25 kr så kan jag leva med det :)


Julklappar

När vi åkte ut till Stärkesmark i lördags passade jag på att ta med mig dom julklappar som jag och Rikard fått som vi tänkt ha i skolan. 
 
Vi fick bland annat ett väldigt märkligt paket av min mamma. Det var inslaget i ett stort randigt tyg och när jag bara såg på formen på paketet hade jag aldrig lyckats gissa vad som fanns där i, önskar att jag hade fotat det innan vi öppnade paketet! I alla fall så visade det sig att min mamma gått och köpt ett bord som vi hittat på Bula tidigare i höst men som jag själv var för snäl för att köpa. Det är ett jätte gulligt litet bord och jag gillar framförallt det svarta underredet med den träfärgade hyvlingen. Kommer passa super bra till våran stora soffa!    
Jag har även fått en skål av mamma som passar bra tillsammasn med min stora silverbricka. Skålen var iofs ingen julklapp utan mer som en bonus i mellandagarna.
Av min bästa lillasyster fick jag en ljuslykta (den längst fram på bilden nedan) från Paradisverkstan på Öland - så fin!! Jag köpte den bakre på loppisen i Stärkesmark i augusti men jag skulle vilja han några stycken i olika färger och former ståendes tillsammans i en grupp. 
Är väldigt nöjd och tycker att vi fick många bra klappar i år!