Stärkesmark 4 januari - första natten i skolan

Idag skulle det varit rally på Stärkesmarkssjön och vi hade planerat att åka ut och titta en stund. Tyvärr gjorde det milda vädret vi haft senaste tiden att tävlingen ställdes in men vi valde att åka ut till skolan i alla fall. Det var jag, Rikard, Ludvig, Juni och Oskar, Rikards bror Fredrik och hans tre barn, Mimmi, Max och Mattis. 
Lite, lite snö hade lagt sig på åkrarna men på vägen var det slaskigt, en plusgrad och snöblandatregn i luften. Nere på sjön såg det riktigt blött ut så det var nog tur att tävlingen ställdes in - jag hade då inte velat bege mig ut med bil på den isen...
 
Vi var ute i skolan vid 13-tiden och jag och Oskar åkte hem kl 17. Vi var alltså ute i ca fyra timmar utan att egentligen göra någonting vettigt :) Vi eldade både inne och ute och barnen spelade Monopol och andra sällskapsspel. Vi passade även på att inviga Rikards farsdagspresent och lagade hamburgare på muurikkan till middag - bara mys hela dagen!
Det var bara jag och Oskar som åkte hem redan i kväll, resterande gäng ska, för första gången, övernatta i gammskolan. Jag blev lite bekväm och tyckte att det kändes jobbigt att sova i ett hus utan vatten och el tillsammans med en 7-månaders bebis och skjuter därför upp våran övernattning till sommaren i stället men jag hoppas att det blir en mysig natt i skolan för bröderna Hansson och alla barnen!

Kommentarer:

1 Mamma Britta:

Det är roligt att höra att ni gör era utflykter till Gammskolan även under vintern.
Jag ser framemot ett nytt år i skolan och hjälper gärna till med det jag kan.

Svar: Vi måste ju passa på att nyttja vårt fina hus :)
Vi är jätteglada för all hjälp och du kommer nog bli inblandad vare sig du vill det eller ej :) Gissar att vi kommer att hänga en hel del i Stärkesmark i sommar.
Anno 1901

Kommentera här: