Summering av 2013

Så här efter årsskiftet tänkte jag försöka sammanfatta vårt första år (eller - om man ska vara petig - halvår) med Gammskolan.
 
Juni
Via bakvägar fick vi höra att gammskolan eventuellt var till salu. Rikard ringde upp säljaren och vi bokade in ett besök för visning av huset. 
 
Juli
Den 19 juli skrev vi under kontraktet och skolan var våran. Eftersom försäljningen inte var planerad från säljarens sida så var huset inte tömt utan detta gjordes sista veckorna i juli och första i augusti. Vi firade med att sprätta en champagnflaska och äta jordgubbar tillsammans med mamma och Janne.
 
Den 30 juli fick vi klartecken från säljaren att han tagit rätt på de saker han ville behålla inne i skolan. När vi kände att han var färdig så vågade vi även börja fundera på hur vi ville ha det. Provade även att ta ner massoniten på en av dörrarna för att se vad som fanns bakom.
 
Augusti
Augusti var en intensiv månad! Vi började gå igenom sakerna vi fick överta i samband med överlåtelsen av skolan.
Och proveldade i stora kaminen :)
Rensade och sorterade bland det som skulle sparas, återvinnas och slängas.
Plockade ner massoniten på alla dörrar inne för att få fram speglarna och slet ut plastmattan i hallen och köket.
Rikard rev även ner tretexskivor i stora salen i ett försök att hitta det tredje fönstret som tyvärr visade sig vara ett blindfönster.
Säljaren meddelade att han var klar med att ta rätt på virke m.m som fanns utvändigt och i och med detta var skolan äntligen bara våran! Nu kunde vi även börja titta oss omkring utvändigt.
 
Mamma skurade upp utedassen och vi röjde under bron/farstukvisten.
MÅNGA släpvagnar kördes till återvinningen!!
Vi påbörjade tömning av det lilla förrådet.
Och rev bord den gamla altanen som var på kortsidan av huset utanför köksfönstret och lärarinnans sovrum.
Rikard lappade ihop grunden på de ställen där det rasat.
Och hängrännorna på framsidan av huset lagades och byttes ut av Rikard med hjälp av hans pappa.
Lite shopping hann vi också med - en ny soffa anlände till skolan och blev omklädd.
Och vi blev överraskade av vår släkt med en "liten" inflyttningspresent...världens största väggklocka :)
 
September 
Denna månad var det mest utomhusarbete. Jag mutade min lillebror med en burgare på statoil och fick hjälp med att köra bort ytterligare släpvagnar till återvinningen.
Oskar var min ständige följeslagare och ett tag kändes det nästan som om han fick växa upp på återvinningsstationen i vännäs ;)
Lilla förrådet tömdes och vi försökte skotta ut all bark m.m som låg på marken/golvet. Insåg tillslut att det var lönlöst att göra för hand och la projektet tillfälligt på is. Får försöka ta ut lilla grävaren till sommaren och tömma med maskin stället. 
 
Röjde även upp i lilla utrymmet bakom dasset och runt om förrådet.
Samlade ihop gamla högar av ved som låg staplade runt omkring gården och gjorde en stor höstbrasa.
Huset dammsögs och vi städade upp och ställde i ordning allt som vi dragit fram på vår genomgång av alla saker som lämnats kvar.
Vi hann även med lite höstmys på gården i det vackra vädret!
 
Oktober
Denna månad hände det inte speciellt mycket i gammskolan, dock blev det istället lite shopping. 
 
November
Planeringen inför adventsfikat var i full gång. I början av månaden pysslade jag på med enriskransar, tårtfat i jultappning och granrisbollar.
Gjorde även en del inköp inför kommande fikat. Bla nya mässingljusstakar, en trebent skål och min fina kopparbytta.
28 november tillbringade jag, Oskar och mamma hela dagen i stärkesmark och förberedde adventsfikat. Skolan pyntades både inne och ute.
 
December 
1:a advent firades i skolan och vi uppvaktade Oskar på hans första namnsdag. Det blev en supermysig dag och hela huset kändes stämningsfullt och julmysigt! Maten var god och sällskapet trevligt - kunde inte ha blivit bättre!!
Vi lyckades äntligen få "tummer ur" och bokade in tid med Anticimex för besiktning av hussvamp - skolan gick igenom u.a.
Även 4:e advent firades i skolan. Dock lite mer stillsamt än 1.a. Denna gång var det bara jag, Rikard och Oskar som var där. Vi eldade i Thai kojan och fikade kaffe och bulle.
Även söndagen efter jul spenderade vi en eftermiddag i skolan. Det är ju så himla mysigt att sitta där ute och elda och dricka kaffe. Tänk vilken tur vi har som fick köpa det här fina huset :) Det kunde inte ha blivit bättre!
 
Ser fram emot 2014 och funderar redan nu på vilka projekt vi ska ta oss ann :)

Kommentarer:

1 Josefin:

Så duktig ni varit å så fin ni har gjort gammskolan!

Svar: Tack :)
Anno 1901

Kommentera här: