Länge sedan sist...

Jag har varit dålig på att uppdatera bloggen senaste tiden. Men även om det inte syns här på nätet så har vi ändå gjort några timmar i Gammskolan. 
 
Tyvärr har det inte blivit något längre arbetspass men några små kortare stunder här och var har vi fått till. Vi har krattat löv, staplat ved, rivit dansbana, Rikard har byggt ett provisoriskt "golv" i hålrummet bakom vägen i stora salen och vi har haft finbesök av farmor och farfar från Storuman ♥
 
Farmors kommentar om vårt förvärv var: "Oj, oj, oj - så mycket jobb ni har dragit på er..."  och farfar sa att han ville komma när det var dags för invigningsfest av den färdigrenoverade skolan :) 
 
Nu i helgen packade vi släpet fullt av gräsklippare och tänkte ta oss an den (för stunden) åkerliknande gräsplätten som skolan står på. Uppe hos oss var gräset flera dm hög till skillnad mot mammas gräsmatta (och åkrarna bredvid) som ligger 800 meter längre bort. Där nere har nämligen en invasion av små, bruna äckliga larver ätit upp allt gräs och kvar finns bara ogräs, maskrosor osv. 
Hela gräsklippar parken - tre maskiner - och bara 1/2 fungerade... Åkgräsklipparen fick inget bränsle = startade inte, den gula gräsklipparens luftfilter kättade igen och la av efter en kortare stund. Kvar stod vi med arvegodset som ingick i köpet av skolan. Med mörka avgaser sprutandes ur maskinen och knivar slöa som träpinnar fick vi kämpa på en stund innan gräsmattan var någorlunda klippt. Men vi hade iaf tur med vädret :)
Undertiden Rikard klippte klart sista plätten passade jag och Oskar på att ligga på marken och kika på träden. Jag beundrade vår stora fina tall och Oskar letade efter fåglar (som avsett art) säger "Hoho".

Inred med loppis

Igår hittade jag ett nytt program på SVT Play som jag gärna vill tipsa om. Det är en engelsk serie i fyra delar som heter Inred med loppis, ni hittar programmet genom att klicka på denna länk.
 
SVT beskriver programmet så här på sin hemsida: "Går det att inreda ett hem med ingen budget alls? I en värld där slit och släng är vanligt får vi här istället lära oss om hur t.ex "upcycling" fungerar, d.v.s att skapa nytt av begagnat. Här lotsar inredaren Kirstie Allsopp oss igenom hur enkla gratisfynden kan vara att hitta. Samt hur de kan förvandlas till något helt annat."
 
I första programmet får vi se hur programledarna inreder två hem endast med möbler/föremål som antingen skänkts bort helt gratis eller köpts billigt på secondhand. Bilderna i detta inlägg kommer från lägenheten dom jobbade med.
Jag tycker att det var ett roligt att titta på ett inredningsprogram som skiljer sig från alla övriga serier. Visst - numera använder sig även inredarna i tex Äntligen Hemma, Bygglov m.m av en del loppisfynd i sitt arbete men majoriteten av deras inköpslista kommer fortfarande från dom större möbelkedjorna. Inred med loppisfynd är helt klart ett annorlunda inredningsprogram som skiljer sig från mängden och det är väl värt att se :)
 
Nu är ju smaken som baken och jag tycker inte att allt dom gjorde/alla rum blev toppensnygga men hemmen blev väldigt personliga och hemtrevliga i och med att alla föremål är unika. Man får se programet som inspiration och ta med dom idéer man själv gillar när man sedan bege sig ut på egen jakt efter det perfekta loppisfyndet!