Länge sedan sist...

Jag har varit dålig på att uppdatera bloggen senaste tiden. Men även om det inte syns här på nätet så har vi ändå gjort några timmar i Gammskolan. 
 
Tyvärr har det inte blivit något längre arbetspass men några små kortare stunder här och var har vi fått till. Vi har krattat löv, staplat ved, rivit dansbana, Rikard har byggt ett provisoriskt "golv" i hålrummet bakom vägen i stora salen och vi har haft finbesök av farmor och farfar från Storuman ♥
 
Farmors kommentar om vårt förvärv var: "Oj, oj, oj - så mycket jobb ni har dragit på er..."  och farfar sa att han ville komma när det var dags för invigningsfest av den färdigrenoverade skolan :) 
 
Nu i helgen packade vi släpet fullt av gräsklippare och tänkte ta oss an den (för stunden) åkerliknande gräsplätten som skolan står på. Uppe hos oss var gräset flera dm hög till skillnad mot mammas gräsmatta (och åkrarna bredvid) som ligger 800 meter längre bort. Där nere har nämligen en invasion av små, bruna äckliga larver ätit upp allt gräs och kvar finns bara ogräs, maskrosor osv. 
Hela gräsklippar parken - tre maskiner - och bara 1/2 fungerade... Åkgräsklipparen fick inget bränsle = startade inte, den gula gräsklipparens luftfilter kättade igen och la av efter en kortare stund. Kvar stod vi med arvegodset som ingick i köpet av skolan. Med mörka avgaser sprutandes ur maskinen och knivar slöa som träpinnar fick vi kämpa på en stund innan gräsmattan var någorlunda klippt. Men vi hade iaf tur med vädret :)
Undertiden Rikard klippte klart sista plätten passade jag och Oskar på att ligga på marken och kika på träden. Jag beundrade vår stora fina tall och Oskar letade efter fåglar (som avsett art) säger "Hoho".

Kommentarer:

1 Sandra:

Fy... vad är det för äckliga larver??? :S

Svar: Jag vet inte riktigt...dom var små och bruna och åt gräs. Det fanns även vissa andra orter i Västerbotten som fått påhälsning av dessa larver under våren. Hörde någonstans att det var bruna fjärilslarver - men än så länge har vi inte sett skymten av några fjärilar i större mängd :)
Anno 1901

Kommentera här: