Fyndat längst vägen till fjällen

Det är ett tag sedan jag sist var på en shoppingtur med mamma men senaste veckan har vi tagit igen det med råge. I tisdags var vi förbi både Pingstkyrkans secondhand och Returcentrum vid Strömpilen, jag hittade fyra tallrikar från Gefle för 15 kr/ st som kan komma att användas i Gammskolan.
Även i helgen har det fyndats. Eftersom det är sportlovsvecka packade vi ihop hela familjen + mamma och åkte till svärföräldrarnas stuga utanför Tärnaby. Rikard tog en bil med Ludvig och Juni och jag, mamma och Oskar körde den andra. Eftersom vi inte hade någon annan att anpassa oss efter passade vi på att göra några stopp på vägen upp till fjällen.
 
På Bjurfors Antik hittade jag en söt liten kopparkittel med handtag för 30 kr.
I Bjurfors fanns det även en gammal traktor ståendes i ett tält. Det kan vara så att en av oss snart måste ta och köpa en traktor - hur ska vi annars klara av allt som måste göras på gården ;)
 
Nästa stopp blev på Pingstkyrkan i Lycksele där jag hittade tre stolar för 50 kr / st och mamma spanade in en fin gammal fotölj (i stort renoveringsbehov) för 40 kr. "Tyvärr" var bilen rätt fullpackad i och med att vi var på väg till fjällen men jag var tvungen att köpa stolarna i alla fall. Dock behövde jag inte ta med mig dom på en gång utan kunde svänga förbi där idag och hämta ut dom.
 
Jag tror att killen som lämnade ut stolarna till mig skrattade lite inombords åt oss när han såg hur vi försökte pressa in stolarna i bilen bland barnvagn, packning, fikaväskor m.m. Men det gick - stolarna rymdes (dock fick mamma sitta sista biten till Umeå med en upp och nervänd stol i knät. Tur att jag har en liten mamma som inte tar så stor plats i bilen + att hon har en väldigt stor förståelse för "bra att ha" fynd :) Tyvärr fanns det inte en chans i världeshistorien att vi skulle fått plats med hennes fotölj också.
När vi ändå var ute och åkte passade vi på att svänga förbi Storuman (både på vägen upp och ner från fjällen) och hälsa på min farmor och farfar och låta Oskar leka av sig en stund. Farmor har sedan en tid tillbaka pratat om att jag ska få hennes gamla Mon Amie servis så även den fick följa med hem i helgen. 
 
Jag har en del nyproduserade koppar och fat från serien Mon Amie men farmors äldre variant är betydligt mer charmiga - speciellt te- och kaffekannan! 
Farmors servis kommer att få en hedersplats i Gammskolan när allt är renoverat och klart, dock vågar jag inte ha den där under renoveringstiden utan den får flytta in när allt är klart. Så här fina skatter måste man ta hand om!

Kommentarer:

1 Mamma Britta:

Man kan tänja en hel del på sig när det gäller att få hem loppisfynd.

Svar: Det är tur att du är flexibel och gillar att fynda :)
Anno 1901

2 Pensioninnan C:

Hej Maria! Så fint! Va duktiga ni är - och ihärdiga. Det ska bli en fröjd att få åka och hälsa på er!

Tack för senast, förresten!

Beundrande hälsningar
Pensioninnan C

Svar: Tack själv! Det oväntat, lite för kort men väldigt kul med eran snabbvisit :) Ser fram emot ett besök från er i sommar!
Anno 1901

3 Jan Persson:

Hej Maria.
Bra att ni har en så duktig och snäll mamma

Svar: Hon är världens bästa mamma och mormor ❤️
Anno 1901

Kommentera här: