Utflykt till Hörnefors

Idag har jag och Oskar varit på utflykt tillsammans med mamma. Vi hälsade på hos Lena på Kroknålen. Lena är möbeltapetserare och har sin verkstad i Hörnefors.
Det var hos Lena vi även var i somras när vi letade tyg till min stora soffa som skulle kläs om. Men denna gång var det inte tyg till mig och skolan som vi var ute efter utan istället tyg till några av mammas alla omklädningsprojekt. Hennes egna projekt har en förmåga att hamna lite längre ner på att göra listan men nu hoppas jag att hon får tid över till sina egna fåtöljer och soffor som hon har lagrat en här och en där :)
 
Med oss hem följde en rulle rött ylletyg (se rullen ståendes på golvet på bilden nedan) samt en rulle grått ylletyg. Hon beställde även ett par andra tyger som Lena inte hade hemma i lager.
Det finns verkligen hur mycket fina tyger som helst! Det röda tyget på bilden nedan med lite lyxig, gammeldags känsla blev jag lite småkär i! Tyvärr gör bilden inte tyger rättvisa men det var verkligen superfint. Jag blev sugen på att leta efter någon lämplig möbel som kan passa i detta tyg och om/när den möbeln väl är hittad så kanske mamma får ännu mer att göra ;)
Även detta tyg, Chivasso Flowers of Paradise, gillade jag. Skulle kunna tänka mig att hänga upp det på någon av väggarna i skolan som dekoration istället för en tavla. Tyget fanns i flera färger man jag gillade det som gick i turkost och brunt bäst.
Massor av provbitar och böcker med tyg från olika leverantörer finns det. Riktigt inspirerande!
På vägen hem från Lena passade vi på att stanna och klappa på min ena häst Eddie som, sedan några månader tillbaka, är på inridning i Hörnefors. Dagen till ära hade han gegga hela vägen upp i pannan - små spår efter buset i hagen tillsammans med kompisen Zäta :)

Kommentera här: