Att flytta möbler runt, runt, runt...

Idag har det regnat i stort sett hela dagen och pga det har Rikard lagt röjsågen åt sidan och fått en stunds välförtjänt vila.

Istället för att röja sly har vi varit inne i skolan och flyttat möbler hit och dit och upp och ner. 

Jag började med att röja i köket. Sorterade bort alla kaffekoppar, fat och annat som vi inte vill behålla och packade upp det som skulle va kvar i skåpen. När jag kände mig färdig blev det en snabb rensning i förrådet inne i hallen för att skapa mer utrymme.

Därefter kunde vi börja ta tag i dagens verkliga uppgift, nämligen att tömma lärarinnansrum på alla möbler och prylar.

Kartonger med böcker, skåp, bänkar och andra möbler vi tidigare burit ner från vinden bar vi nu tillbaka upp igen. Det som tillhörde köket har fått flytta in i skåpar och dammsugare, golvlister m.m har ställts i förrådet. Vi har även sorterat bort några bord och stolar som ska köras bort till återvinningen vid tillfälle.

Tillslut var rummet tömt och dom möbler vi sparat på nedervåningen hade hittat sin nya plats. 

Rikard var nyfiken (som vanligt) och kunde inte låta bli att börja riva ner panelen på väggarna för att se vad som fanns bakom. Vi vet att förra ägaren tex har satt igen en dörr på väggen mot baksidan. Spår av denna hittade vi i form av en gipsskiva.Klockan hade nu blivit mycket och de var dags för lilleman att sova. Som tur var va pappan piggare och kunde slutföra rivningen på egen hand. 


Nu blir det spännande att se hur rummet känns och vad vi vill göra med det :) Ska vi spika upp pärlspont och tapetsera överdelen av väggen eller tapetsera hela väggarna? Slipa golvet och behålla det trärent, måla golvet eller låta gamla lacken sitta kvar? Och ska vi återigen öppna upp dörren till baksida eller låta bli? Många, spännande frågor och funderingar cirkulerar just nu i våra tankar :)

Blir bra att få några dagars ledighet så vi hinner fundera i lugn o ro!

Kommentera här: