Sovrum

I år har vi pratat om att eventuellt ta tag i Lärarinnans rum och göra om det till sovrum. I och med att vi fortfarande saknar vatten och avlopp i Gammskolan så känns det just nu smidigare att bo i mammas stuga när vi är i Stärkesmark, iaf nu när Oskar är liten och fortfarande har blöja. Men att kunna sova en natt eller två i skolan vore inte helt fel! 
 
Har googlat runt på diverse tapeter för att få inspiration och såg att Olofsfors byggnadsvårdsbutik säljer tapeterna från Lim & Handtryck Färg och Tapetmakeri. Dom har både Kulturhistorisk boken och Röda boken. Ska försöka boka in en trip till Olofsfors och titta i deras kataloger.
 
Solviken, originalvals, 1900
 
Glommersträsk, Norrbotten, 1860
 
Har även tittat på Gammalsvenska tapeter som är en kollektion från Duro och finns att köpa bl.a hos Nacka Byggnadsvård. Gillade nedanstående.
 
Axmarby grå
 
Vilhelmina Grön
 
När vi röjde på vinden som värst under första sommaren hittade vi rivningsmaterial med gamla tapeter. Det vore väldigt roligt om någon av dom är återskapade och finns i produktion. Jag vet att det även går att specialbeställa tapeter utifrån en spillbit men jag har en känsla av att det kan bli rätt dyrt...

Kommentera här: