Spraymålade pinnstolar

I veckan har jag provmålat med två olika typer av färg som jag aldrig använt tidigare, det är rätt spännande att se om man klarar av tekniken och om resultatet blir bra.
 
Vi hade tre gamla pinnstolar ståendes som jag kände mig villig att "offra" på ett test med sprayfärg. Tyvärr glömde jag att ta en bild på stolarna före jag påbörjade målningen.
 
Jag putsade av ytan lite lätt, tvättade av stolarna med målartvätt och sprayade dom i tre olika nyanser. Det gick så snabbt att det nästan kändes som fusk :)
Resultatet blev över förväntan. Färgerna stämmer bra överrens i verkligenheten mot provbilderna jag sett på hemsidan när jag la beställningen. Burkarna var dessutom lätta att jobba med och jag fick ytterst lite rinningar. Känner mig väldigt nöjd över slutresultatet! 
 
Jag har använt mig av Montana Black och tyvärr insåg jag i efterhand att det fanns en annan variant av färgen (Montana Gold) som var mer lämpad för spraymålning av möbler så vi får se framöver hur hållbart det blir. Men jag håller tummarna och om det skulle skita sig får jag väl beställa ny färg och göra om preocessen. Det gick ju väldigt smidigt och enkelt!

Kommentarer:

1 Mamma Britta:

Så snyggt! Kanske att mina stolar i stugan skulle få lite färg. Får man härmas?

Svar: Såklart man får :D
Anno 1901

Kommentera här: