Så himla många roliga projekt på gång!

Oj, oj uppdateringen här på bloggen är inte den bästa. Men även om det inte skrivs något här så händer det faktiskt saker ändå i skolan ;) Om ni vill ha bättre koll på vad vi pysslar med så föreslår jag att ni följer oss på instagram - där är jag mer aktiv med bilder och uppdateringar. Sök på gammskolan så hittar ni åt oss!
 
I år är första året som vi på riktigt kan säga att vi bor i Gammskolan. Från i påskas har det dels blivit ett antal helger som spenderats i Stärkesmark och nu i slutet av våren och början av sommaren har vi även stannat kvar varannan vecka och pendlat till jobbet. 
 
Det blir med automatik ett annat tempo när vi kommer till Gammskolan, det känns nästan som semester hela veckan. En annan postivi sak är att vi (än så länge) saknar internet vilket ger effekten av att vi umgås mer och gör saker tillsammans på kvällarna på ett annat sätt än hemma. Tex har vi tagit utflykter med fyrhjulingen i närområdet, planterat tomater och gurka eller gått ner till bryggan och kastat med kastspö. Underbat! Förstår inte varför det ska vara svårare att hitta på saker att göra så fort internet finns tillgängligt... Galet men tyvärr sant!
 
Att bo i ett hus utan vatten och avlopp kan vara lite bökigt men hitills har det ändå gått över förväntan. Med utedass, dunkar med färskvatten till dryck, matlagning, disk och badbalja framför kaminen så har vi klarat oss rätt bra ändå.
 
Det är faktiskt väldigt skönt att kvällens aktivitet blir att värma massor av vatten, tappa upp en balja framför kaminen och tvätta håret i en hink. Man inser även att det går att klara sig på en begränsad mängd vatten rätt länge bara man sparar och återanvänder det i den mån det går. 
 
En annan sak jag tänkt på är att det känns så himla mycket enklare att bjuda över folk på fika/middag i Gammskolan jämfört med hemma i stan. Egentligen borde det vara tvärt om när allt kring både matlagning, bakning och diskning blir så provisoriskt i skolan men på något konstigt sätt känns det ändå så lätt!
 
Nu i vår har vi tex både haft Rikards 40-årskalas, min födelsedag, lillemans 3-årskalas i flera omgångar, morsdag och nu i helgen är det ju, som bekant, dags för midsommarfirande. 
 
Nu är det snart, snart dags för långhelg för min del och semester för Rikard och lilleman. Planen framöver är att vi ska ta tag i några av alla små projekt vi har på gång. Jag fick tex en speadheater i födelsedagspresent och första objektet är redan gjort. Jag började lite enkelt med ett bord utan svarvade ben eller andra krussiduller. 
Fantastiskt kul!! Har redan hunnit spana in ett antal andra möbler som jag ska ta mig ann framöver :D
Bordet var något som fanns i skolan när vi köpte den och vi använder den som köksö. Jag har beställt färg till och förhoppningsvis hinner jag putsa upp det och måla underredet nu i helgen. Det blir grafitgrå äggoljetempera på benen och skivan har jag tänkt olja in. Jag har aldrig målat med äggoljetempera tidigare så det blir spännande att testa.
 
Vi har även rensat ut förrådet inne i skolan från div skrot och skräp och införskaffat rediga hyllor som ska sättas upp. Förhoppningsvis kan vi stuva undan en massa smått o gått i förrådet så vi slipper ha allt drällandes framme. Det är ett stort hus men vi har, än så länge, förvånansvärt lite förvaringsmöjligheter. 
 
Även i köket ska det sättas upp nya hyllor, vi ska flytta frysen och försöka snickra till en bänkskiva mellan den vanliga spisen och den vedeldade spisen. Några mindre projekt som förhoppningsvis ska resultera i mer plats för prylar.
 
Sen har vi, längre fram i sommar, planerat att måla taket och tapetsera i lärarinnans rum så att det blir klart.
 
Golvet slipades förra hösten och nu i vår har jag skurat det fem (?) gånger - det är fantastiskt skönt att gå barfota på golvet nu ♥
 
Men före vi kan börja gäller bara att vi måste enas om vilken tapet som ska sättas upp och vilken färg vi ska ha på golvlister oh insidan av dörrarna m.m ;) 
 
Ni ser ju - vi har massor av små, roliga projekt att ta tag i nu i sommar, inte har jag tid att jobba heller... Jag vill bara skynda mig ut till Gammskolan och sätta igång!! Men först - två vekors arbete innan semestern börjar. JAG LÄNGTAR!!
 
♦ Trevlig Midsommar Allesammans ♦

Kommentarer:

1 Mamma Britta:

Det är inspirerande att se alla era projekt och det är roligtatt ni finns i byn.

Svar: Tack mamma <3
Anno 1901

Kommentera här: