Välkommen tillbaka!

I vinter har det inte hänt speciellt mycket i gammskolan - men nu är våren här och med den kommer arbetet igång igen.
 
Nu i påsk har jag, för första gången, sovit över i gammskolan. Tjoho så mysigt det var!! Sprakande brasa och 26 tända ljus i alla fönster - sämre kan man ha det! 
 
Tre nätter blev det och sista natten sov även lilleman där tillsammans med oss. Och vilket "äventyr" det var för honom ♥ Det var nästan lite väl spännande för honom att ligga i sängen i stora salen och se träden utanför fönstret. Han tyckte sig se drakar både i träden och i takfläkten - lilla vännen! Men när han väl somnat sov vi gott allesammans. 
 
Kaminen värmde bra, vi hade 22 grader varmt när vi la oss och ca 15 på morgonen när vi steg upp. Man sover otroligt skönt när det är svalt utanför täcket.
 
Påsken har även inneburit skoter och fyrhjuling på isen, en loppistur till Rödåsel Antik (tyvärr utan att fynda något) och pimpling! Lilleman har tillsammans med mormor dragit upp sin livs första abborre - stort! ♥ 
Första dagens fångst som senare på kvällen blev förrätt.
 
Större delen av alla måltider äter vi i mammas stuga men på påskdagen serverades det en trerättersmiddag i skolan. Till förrätt blev det smörstekt abborre på knäckemacka, till varmrätt pulled moose med hemmagjord salsa på tackobröd och till efterrätt kladdkaka, fruktsallad och grädde. Riktig lyxmiddag!! 
Middagen tillagas i det något spartanska köket - notera den snygga arbetsbelysningen ovanför spisen!
Vi hade inga problem att rymmas runt matmordet - jag, Rikard och lilleman på soffan och mormor och morbror Anders på stolarna. Dom kommer bli betydligt snyggare med ett annat tyg på sitsen. 
 
Lite pyssel i huset har vi även hunnit med. Golvet i lärarinnans rum (som vi slipade i höstas) är nu såpskurat två varv. Vi ska försöka gå över det några gånger till med såpan och skurborste innan vi ställer in möbler. Kommer bli så snyggt!
 
Vi har även provat att för första gången elda i vedspisen som står i köket. Vi har inte vågat oss på att göra en brasa där tidigare men efter råd från sotaren i höstas kände vi oss hoppfulla.
 
Vi började vi med att värma rökröret med en varmluftspistol ca en kvart innan Rikard tände elden. Trots tipset blev resutatet långt i från vad vi önskade...Det rök in något så fruktansvärt att det inte gick att vistas i köket överhuvudtaget! Vi fick vädra i tre dagar och nu kan man ana en rökdoft när man går in men det är iaf betydligt bättre än i fredags.
Tänk vad bra det hade varit om spisen fungerat - då hade vi haft ytterligare en värmekälla + att vi hade kunnat få varvatten i tanken vid kranen. 
 
Det lär nog dröja innan vi vågar oss på att provelda igen, kanske är bättre att slänga ut spisen och sätta in en liten kamin istället? Rummet är ju ändå, långsiktigt, tänkt att bli ytterligare ett sovrum istället för kök.
 
Överlag så har påsken varit helt underbar, det är verkligen ett otroligt hus vi har! Bara känslan att få vakna av att solen bryter in genom de gamla fönstren är oslagbar ♥

Kommentarer:

1 Mamma Britta:

Tack för en trevlig Påsk och god mat i Gammskolan.
Oskar och jag kan fixa fler abborrar om ni vill.

Svar: Tack detsamma!! Jag tror att Oskar gärna fiskar fler gånger, han har velat läsa sin bok on fiskar flera gånger wfter helgen + att han stolt har berättat om fisken både på förskolan och för Ludvig o Juni 💜
Anno 1901

Kommentera här: